02 joulukuuta, 2013

Tattaripiparit

Ensimmäistä kertaa leivoin piparitaikinan tattarijauhoista ja samalla reseptillä jatkan! Ohje on tässä:

Tattaripiparit
150g voita
1dl siirappia
1 3/4dl sokeria
3tl piparkakkumaustetta
2 munaa
7dl tattarijauhoja
1 1/2tl leivinjauhetta

Voi, siirappi, sokeri ja piparkakkumauste kiehautellaan kattilassa ja annetaan jäähtyä. Jauho, leivinjauhe ja kananmunat lisätään joukkoon. Piparitaikina saa kovettua jääkaapissa seuraavaan päivään asti. Taikina kaulitaan ohueksi levyksi ja siitä painellaan sydämiä, possuja, tähtiä, joulukelloja, tonttuja, enkelikin... Paistetaan 175 asteessa 10 minuuttia. Joululaulut ja kynttilän valo antavat ihanan lisän piparkakkujen makuun...

Huomioithan jauhoja laittaessasi että niiden laaduissa on eroja, mikä vaikuttaa käytettyyn määrään. Meillä jauhoja tarvittiin n. 7dl sopivan napakkaan taikinaan, mutta lisää jauhot mieluummin varovasti tunnustellen, ettei taikina menisi liian kovaksi. Myös paistovaiheessa arviointi on kultaakin kalliimpaa... uunit paistavat eri lailla, joten kurkistele uuniin jo aiemmin etteivät piparit pala.

Ihania herkkuhetkiä kaikille vehnättömille, gluteenittomille ja muillekin!

3 kommenttia:

  1. Hyvä ohje. Leivinjauhetta varmaan tarkoitit tl ei dl.
    Kokeiluun... :-)

    VastaaPoista
  2. Hei hyvä huomio! Todella teelusikoilla leivinjauhetta :)

    Toivottavasti tuli hyviä piparkakkuja! Meillä oli tänä vuonna taas uusi ohje kokeilussa, mieheni löysi jostain, ja jälleen kerran ei jauhojen määrä meinannut osua kohdilleen millään...

    VastaaPoista
  3. Hei hyvä huomio! Todella teelusikoilla leivinjauhetta :)

    Toivottavasti tuli hyviä piparkakkuja! Meillä oli tänä vuonna taas uusi ohje kokeilussa, mieheni löysi jostain, ja jälleen kerran ei jauhojen määrä meinannut osua kohdilleen millään...

    VastaaPoista