28 tammikuuta, 2014

Puhtaampia valintoja

Nelisen vuotta sitten kolistin lähestulkoon kaiken kosmetiikkani roskikseen ja aloin etsiä tilalle luonnonmukaisempaa, myrkyttömämpää kosmetiikkaa. Kiinnostuin myös hoitamaan ihoani ja hiuksiani jääkaapin antimilla ensin omien ideoiden innoittamana, mutta myöhemmin muutamasta kirjastakin inspiraatiota hakemalla. Suola, hunaja, luonnonjogurtti, erilaiset öljyt kuten manteliöljy, kookosöljy ja oliiviöljy, sitruunan mehu ja marjat pääsivät kulhoon ja kasvoilleni. Yrttejäkin olen kerännyt ja kuivattanut, mutta niitä olen käyttänyt lähinnä jalkojeni hoitoon jalkakylvyissä. Arkinen jalkakylpyni on kuitenkin suolakylpy. Ja joskus on ihanaa hieroa jalkapohjia hunajan ja suolan sekoituksella...

Kokeiluni eivät ole olleet aina ihan onnistuneita: joskus seisoin peilin edessä miettimässä millä mustikansiniset kasvot saisi takaisin vaaleiksi ja toisella kertaa hiushoito päättyi liian öljyisesti eli shampoota tarvittiin. Mutta olen ollut tyytyväinen ja ihoni on tykännyt sekä elpynyt aiemmasta!

Löysin kirpparilta Mari Kiistalan Ruusuvettä ja koivunlehtiä -kirjan, jossa on kokoelma erilaisia vanhoista naistenlehdistä löytyneitä kauneusniksejä. Niiden avulla voi alkaa kokkailemaan omia kauneustuotteita! Se, mitä voi syödä, on varmasti turvallista ihollekin.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti