18 huhtikuuta, 2015

Uteliaana näyttelyissä


Tänä keväänä olen kiertänyt näyttelyjä opintojen puitteissa. Opiskelemme kulttuurintuntemusta ja olemme käyneet tutustumassa jyväskyläläisten museoiden pysyviin näyttelyihin sekä tämän hetkisiin vaihtuviin näyttelyihin. Keski-Suomen museossa oli minua kiinnostavia ikoneita. Jyväskylän Taidemuseossa oli hurmaava 1960-luvun koti, jossa viivyin pidempään. Käsityönmuseossakin kävimme ja Luontomuseossa. Ja kierrokset jatkuvat vielä kesäkuussa.

Pääsiäisenä kävin Valamossa ja siellä oli tällä hetkellä valokuvanäyttely Alla taivaan päällä maan, jonka luontokuvat kävin katsomassa, ja myös näyttely Taivas kattona ~ hengellisyys kansantaiteessa, jossa oli mieleistä katsottavaa. Viivyin hirveän pitkään arkkiatri Risto Pelkosen kaarnaveistosten äärellä kyykyllään. Niitä oli ihan pakko päästä tutkimaan lähempää.




Viime kesänä kävin Valamossa katsomassa Ina Collianderin Enkelit kanssamme -näyttelyn ja ihastuin hänen töihinsä, erityisesti enkeligrafiikkaan.

Tänään on Keski-Suomen päivä! Ja oli myös Verstasmyyjäiset Taitokeskuksella. Käväisin siellä ja muutaman pienen ostoksenkin teimme tyttären kanssa. Valoisaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti