01 kesäkuuta, 2016

Syreenejä

Tuttava kertoi syreenisokeriohjeesta, jota innostuin kokeilemaan. Keräsin 2 dl syreeninkukkia ja sekoitin niihin 2 dl luomusokeria. Ne ovat nyt kannellisessa lasipurkissa ja niitä pitää ravistella kevyesti silloin tällöin, ettei sokeri paakkunnu tai kukat ala homehtumaan. Syreenisokeria voi maistella jo huomenna tai vasta sitten, kun kukat ovat kuivuneet sokerin sekaan. Innokkaana odottelen mitä purkissa tapahtuu ja miltä syreenisokeri maistuu.

Laitoin syreeninkukkia myös lähdeveden joukkoon ja jätän veden maustumaan yön yli.





Mustarastaiden lauluun on ihana nukahtaa! Hyvää yötä!


Lisäys 6.6.2016

Maku oli ihana niin vedessä kuin sokerissakin. Vähemmillä kukkasilla ja lyhyemmällä maustumisajalla saisi kivan kevyemmän makuisen syreeniveden. Pitkään vedessä oltuaan kukat jättivät väkevän maun. Sokeria valmistaessa jäin miettimään, että sen valmistaminen jokusia tunteja ennen tarjoamista voisi olla hyvä. Pidemmän päälle kukat rusehtuivat, vaikka ravistelinkin purkkia aina välillä. Olisi kiva, että sokru myös näyttäisi kauniilta ja houkuttelevalta :)

2 kommenttia: