11 marraskuuta, 2016

Joulua kohti


Keväällä poikanen alkoi haaveilla itse kasvatetusta Halloween-kurpitsasta ja laittoi siemeniä multaan. Kesällä taimi vietiin mökillemme ja kasvulaatikossa se voimistui sekä kasvatti hienon kurpitsan syksyisen juhlan iloksi ja valoksi. Sisällöstä sai ihanaa keittoa!




Keski-Suomessa on ihanan talvinen sää. Lapset pääsivät jo rakentelemaan lumiluolaa, lumimäkeä, ruokia ja pikkuruisia astioita lumesta. Kuvissa on lumijuustoja sekä lumikippoja.





Äitini valmistaa aina joulun alla havupalloja. Tänä vuonna näpersin yhden havupallon kanssaan. Ostimme havupalloja varten oasis-palloja kukkakaupasta. Oasis-palloon on helpompaa kiinnittää havut kuin styrox-palloon. Sammalkranssin kokosin valmiin metallisen, muovitetun rungon päälle karhulankaa sidontalankana. 




Käsityön ohjausta varten valmistin narupallovalosarjan. Lanka oli keinokuituista ja hieman kimaltavaa, juhlavaa ledivalosarjan seurana. Käytin vahvaa liima-vesi -seosta, puolet liimaa ja puolet vettä. Kieputin langan kuivana pikkuruisen ilmapallon päälle ja kastelin sen jälkeen liima-vesi -seoksessa. Tämä oli helpompaa kuin liimassa kostutetun, helposti sotkeutuvan narun kieputtaminen. Sisällä ollut ilmapallo irtosi siltikin ihan hyvin narun kuivuttua.



Valoa loppuvuoteen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti