02 syyskuuta, 2013

Pieni kakkupuoti

Pääsin kuvaamaan ystäviäni promootiopäivään, joka oli viime viikon lauantainä. Promootion aattona lupauduin myös täytekakun tekoon hetken mielijohteesta, kun ystäväni harmitteli ettei ehtisi leipoa millään. En ole mikään taituri, marsipaaniakin kokeillut ainoastaan kerran. Ystäväni silinterikakkuhaaveista kauhistuttuani tarjosin avuksi tavallisempaa kakkua ja sekin ilahdutti. Kuitenkin tarvikkeita kaupan hyllyltä valikoidessani katseeni osui silinterinmustaan sokerimassaan, enkä voinut jättää sitä hyllyyn...

Katsoin edellisenä iltana elokuvan Pieni suklaapuoti. Ihan niin taianomainen ei ollut oma kakkupuotini. Silinteriä kakusta ei tullut, huopahattu pikemminkin, mutta ystäväni yllättyi ja ilahtui, mikä oli tärkeintä!

Pohjia tein useamman, jotta sain hatulle korkeutta ja siltikin sitä oli liian vähän. Pohjat tein pellillä seuraavalla ohjeella.

4 munaa
1,5 dl sokrua
2 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Väliin laitoin valmista vaniljavanukasta, omatekoista vadelmahilloa ja kermavaahtoa.

Kakun pintaan valmistin sokerikreemi väliin jotta kuorrute pysyi hyvänä eikä kostunut. Kreemin tein tällaisella ohjeella.

125 g voita
1 tl vaniljasokeria
4 dl tomusokeria
1 rkl vettä

Voi pehmennetään pehmeäksi monitoimikoneella tai sähkövatkaimella.
Lisätään teelusikallinen vaniljasokeria.
Sekoitetaan tomusokeri joukkoon vähän kerrallaan samalla vatkaten. 
Lisätään vielä vettä ruokalusikallinen ja vatkataan hetkinen.


Koristeluun käytin mustaa sokerimassaa kaksi pakettia, lakritsaa sekä apukäsiä kun meni hermot :)!

Oli ihan hyvää!




Ai niin, ystäväni kysyivät minulta promootiokulkueen kuvaamisen jälkeen, näinkö kenties alkupäässä kulkeneen presidenttimme. En nähnyt. Yhdessä kuvistani hän kuitenkin näkyi. Tämä kuvaaja oli seisonut niin nenä kiinni kamerassa, ettei huomannut kuka käveli linssissä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti