26 syyskuuta, 2013

Pakurikääpää, sipulikääreitä ja yksi kadonnut puikko

Se on syksy oikein todella! Pitkä kuuma kesä jatkui lämpimänä syksynä, kunnes sää yhtäkkiä kylmeni, tuuli alkoi puhaltaa jäätävästi ja satoi rakeitakin. Meidän perheessä on viime ja tällä viikolla sairasteltu korkeaa kuumetta ja lieviä korvaoireita. Kukin lapsista kuumeili vuorollaan, mutta tauti talttui onneksi nopeasti.

Viime viikonloppuna kävimme mökillä. Olemme aina välillä rapsutelleet rantakoivun pakurikääpää, keittäneet teeksi. Runsaan luomuhunajan kanssa nautittuna se on mitä ihanin voimajuoma!

Ai niin, pikkuisten korvakipuihin olemme käyttäneet hoidoksi sipulikäärettä. Sain vinkin kerran eräältä parantajalta ja se on auttanut meitä sekä monia tuttaviammekin! Kääräisemme ihan pikkuisen keltasipulimurskaa sideharson palaan, teippaamme haavateipillä korvaan yön ajaksi. Valkosipulista teemme isompia nyyttejä ja laitamme tukkoisen sängyn vierelle. Tuoksu on melkoinen mutta höyryt tehokkaita. Sipulit puhdistaisivat huoneilmaakin.










Varasin viime sunnuntaina mökin kuistille pakuriteetä ja käsityön, silkkivillalangan josta teen tyttärelle säärystimiä, mutta tunnelmakuvan ottamisen jälkeen tajusin että viides puikko olikin kadonnut. Eli join vain teen.


Terveyttä ihan jokaiselle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti