16 helmikuuta, 2014

Tiikerikakku

Leipomisharjoitukseni jatkuivat tänään, kun päätin vihdoinkin kokeilla jouluna saamaani sydänkakkuvuokaa. Kuivakakkujakaan en ole monia leiponut, edellisestä kerrasta oli vierähtänyt paljon aikaa. Päätin tehdä tiikerikakun ja löysin täydellisen ohjeen Gluteenitonta leivontaa -blogista. Noudatin ohjetta muuten, mutta kermaa jääkaapistani ei löytynyt. Korvasin sen ruokalusikallisella maitoa.




Gluteeniton tiikerikakku


250g voita/margariinia
2 dl sokeria
4 kananmunaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl appelsiinimehua
2 rkl kaakaojauhetta
1 rkl kermaa
Vuokaan voita tai margariinia ja gluteenittomia korppujauhoja



Rasvaa ja jauhota vuoka valmiiksi. Vatkaa rasva ja sokeri kulhossa, lisää kananmunat joukkoon yksitellen jokaisen jälkeen hyvin vatkaten. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja siivilöi seos taikinaan kevyesti sekoittaen. Lisää taikinaan vielä appelsiinimehu ja ota tämän jälkeen taikinasta eroon kolmannes. Sekoita eroon otetun kolmasosan joukkoon kaakaojauhe (siivilöitynä) ja kerma. Laita puolet vaaleasta taikinasta vuoan pohjalle, tämän jälkeen kaakaolla värjätty taikina toiseksi kerrokseksi ja lopuksi vielä toinen puolikas vaaleasta taikinasta tumman taikinan päälle kolmanneksi kerrokseksi. Tökkää taikinaa muutaman kerran haarukalla eri kohdista niin että tumma taikina sekoittuu hieman vaaleaan ja aikaansaa raidat kakkuun. Paista 175 asteessa noin 1 tunti, testaa kakun kypsyys tikulla.

Kakku onnistui ja oli hyvää!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti