02 huhtikuuta, 2014

Kevään korvalla

Viime viikolla oli jo ihanan keväistä, tällä viikolla olemme taas lämmitelleet toppavaatteiden sisällä. Kevättä ja kesää odotan jo malttamattomana!

Olin miettinyt että vanhan olohuoneen pöytämme voisi somistaa mosaiikilla ja toteutinkin tämän nyt tilaisuuden tullen, kun meillä oli jakso mosaiikista ja betonista. Mosaiikkipinta on valmis, mutta pöydänkappaleet sen sijaan odottavat vielä valkoista maalia. Käytin työssä valkoista sekä kolmea erilaista sinistä laattaa, jotka kääräisin sanomalehtiseen ja naputtelin sen päältä vasaralla laatat pieniksi palasiksi. Sitten vain palapeliä rakentamaan puuliiman kanssa. Piirsin pöytälevyyn kuviot valmiiksi lyijykynällä. Lopuksi saumasin työn valkoisella sauma-aineella.



Kokeilin myös betoniruukun valmistamista. Liimasin muovisia pitsejä turkkilaisen jogurtin ämpäriin, levitin pensselillä öljy-mäntysuopa seoksen ämpärin sisäpintaan ja valoin betonipohjan ruukulle. Ruukun reunat valoin pohjaa vasten asettamani pienemmän, hiekalla täytetyn jogurttipurkin ympärille. Tämänkin jogurttipurkin pintaan levitin öljy-mäntysuopaseoksen, jotta muottipurkit irtoaisivat valmiista työstä paremmin. Työ kuivui vuorokauden verran ja odottaa nyt jonkinlaista kukkaa sisällensä. Ilmakuplia ja rosoja riittää.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti