11 huhtikuuta, 2014

Vihreää huopaa kevääseen

Jo aikaisemmin tänä keväänä käväisin Suomen Käsityön Museossa Huopa liikkeessä -näyttelyssä ja se on yhä edelleen katsottavissa, aina 4.5.2014 asti! Minulla ei ollut paljoa aikaa näyttelyn kiertämiseen, mutta kuljeskelin minun mielestäni yllättävien töiden keskellä hetken verran. Mitä kaikkea huovasta voikaan saada aikaan!

Avasimme eilen ystäväni kanssa pihakahvikauden, vaikka oli hyytävän kylmä viima - kahvi lämmitti leikkikentän laidalla. Kunhan sää lämpenee, niin että käsineet voi riisua, mukaan pääsevät käsityötkin.

Tämä huopakäsityö syntyi kesäaikaan pihalla. Vihreät ja valkoiset helmet on huovutettu (liian) runsaalla saippualla lämpimässä vedessä. Materiaalina on suomenlampaan karstavilla. Seurakseen huopahelmet saivat pieniä puisia helmiä samoissa sävyissä. Lapseni keksi kuvauspaikan korulleni.







Leskenlehtiä on jo nähty! Olen itsekin kurkkinut uteliaana pientareille. Aamuisia lintujen konserttoja on ihana kuunnella. Jokusia laulajia vielä puuttuu kuorosta, laulu kertoo kesän odotuksesta.

Tulevana viikonloppuna on Verstasmyyjäiset Jyväskylän Taitokeskuksessa, osoitteessa Kivääritehtaankatu 8 lauantaina klo10-17. Siellä pitäisi olla näyttelyssä myös koulutusryhmämme kahden viimeisen viikon aikana valmistamat puukot.

Hyvää viikonloppua!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti