29 joulukuuta, 2014

Vielä villanlämpöisiä, huovutettuja töitä


Päivitän vielä loppuvuoden opintojen valmistuneita töitä tänne blogiini!

Valmistin omaan käyttöön joulukuusenalusmaton tai ihan vaan joulumaton, joka on valmistettu valkoisesta jääkarhusta/ tykkijytkystä. Jääkarhua tarvitsin yhden neliömetrin. Koristelun neulahuovutin tiukaksi punaisella hahtuvalangalla, minkä jälkeen märkähuovutin koko maton rullaustekniikalla. Joulumattoni kävi viimeistelyssä huopatehtaalla Jämsässä ja tällainen siitä tuli. Matto on joulukuusemme alla mutta voisi hyvinkin olla muussa käytössä joulun aikana, niin keskikuviokin näkyisi.






Huovutusjaksolla tuli valmistaa kolmiulotteinen tuote karstavillasta kaavaa apuna käyttäen. Minä valmistin kännykkäpussin Nokia Lumialle. Huovutin työn rullaustekniikalla bambuverhon välissä ja myös käsien välissä saumojen osalta. Lopuksi valmistimme opettajani kanssa lestin vanerista ja kuplamuovista työn viimeistelemistä varten. Naputtelin työtä Nokia Lumian muotoon. Työ sai napin ja narun kiinnitystä varten.




Huovutusjaksolla sain viimeinkin valmiiksi myös kaksi keskenräistä laukkua, joista kirjoitin jo kesällä postatessani keskeneräisistä käsitöistäni. Neuloin laukut Novitan Huopasesta ottaen huomioon 40% kutistumisen. Vanutin laukut pyykinpesukoneessa 60 asteen ohjelmalla. Kahvat märkähuovutin karstavillasta huovutusmaton päällä ja lisäksi neulahuovutin laukkuihin sopivat koristeet. Kurssikaverit auttoivat laukkujen viimeistelyssä, sillä kahva on kiinnitetty heidän ohjeittensa mukaisesti laukun ulkopuolelle ja napeilla. Nämä laukut päätyivät joulupukin säkkiin ja olivat mieleiset!






Lisään vielä aiempaan huovutuspostaukseen kuvia tekemisen meiningistä, niin selkiintyy myös huivin stabilointi, jota koetin kirjoittamalla selittää.

Yötä hyvää, unta syvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti