09 toukokuuta, 2016

Pääskysestä ei päivääkään!





Kaksi viikkoa sitten järvi oli vielä jäässä, kun kävimme mökillämme. Eilen, äitienpäivänä, tuntui jo ihan kesältä! Koivuissa on jo pikkuruiset lehdet ja tuttavaperheen pihassa kukkivat valkovuokot niin kauniina ryhmänä. Me nautimme luonnon elinvoimasta maalla. Oli ihana käydä nukkumaan iltaisin, kun avoimesta ikkunasta kuului lintujen laulu pimeän tuloon saakka. Todella reuntouttavaa! Lepotuolissa istuskellen sai myös mitä kauneimman konsertin ja tämän vuoden ensimmäisen näköhavainnon pääskysestäkin. Se on kesä nyt!

Olemme tehneet pieniä kevätpuuhasteluja. Kurkuntaimet tahtovat jo kovasti ulos valoon, kesäkurpitsan ja jättiläiskurpitsan taimetkin nousevat ja chilit vielä piiloilevat mullan alla. Taimet päätynevät kasvulaatikoihin mökillemme, ellemme sitten innostu kokeilemaan cityviljelyksiä kotonamme. Jokunen viikko sitten vietin illan JAPA ry:n kompostoinnin salat -luennolla ja se oli mielenkiintoista kuultavaa. Mökkikompostimme saanee jatkossa vähän parempaa hoitoa ja me vastalahjaksi sitten multaa.




Mahlaa koetimme valuttaa eilen, mutta olimme myöhässä siinä puuhassa. Kokeilimme valuttaa useammasta koivusta, mutta vain yksi pihakoivuista antoi juuri ja juuri lasillisen mahlaa äitienpäivälahjaksi ja piti loput itsellään.

Käsityöt odottelevat ideoina, ostettuina materiaaleina ja vähän jo aloitettuinakin töinä uutta puhtia. Tällä viikolla pääsen pitkästä aikaa kangaspuiden ääreen kutomaan poppanaa. Kuteet kävin ostamassa viime viikolla, mutta malli syntynee sitten kangaspuiden äärellä vasta...

Nautitaas valosta ja kesän tulosta!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti