30 kesäkuuta, 2017

Kesäherkkuja!


Helatorstaina kävin äitini kanssa vihermehutaitajan, Tara Langen luennoilla. Ensimmäinen luento käsitteli vihermehuja ja antoi mukavasti uusia ideoita mehustamiseen. Kesäisiin mehuihin olen lisännyt villiyrttejä; poimulehteä, voikukkaa ja nokkostakin vähäsen. Muuten mehulinkoon on edelleen mennyt niistä kasviksia, mitä kaapista kulloinkin on löytynyt. Nokkosen käytöstä olen kuullut erilaisia suosituksia ja yhden mukaan nokkonen olisi hyvä ryöpätä myös ennen mehustamista. Minä olen laittanut pikkuruisia määriä nokkosta vihermehuihin suoraan pihalta. Vihermehujen tekeminen on kyllä hauskaa puuhaa, kasvisten värileikki jo mehustamisen aikana antaa energiaa!

Myös smoothieblenderiin olen lisännyt villiyrttejä. Smoothiessa tykkään käyttää nesteenä mantelimaitoa, makeutuksena hunajaa ja banaania. Muuten blenderiin päätyy lähinnä marjoja, joskus siemeniä tai muutakin. Ihania syreeninkukkia lisäsin tänä kesänä jääpaloihin ja koristeeksi mustikkasmoothien pinnalle. Mustikkasmoothien lopusta tuli jäätelöitä seuraavaksi päiväksi.










Juhannuspäivänä sen sijaan herkuttelimme raparperi-marenki-piiraalla, jonka ohjeen löysin Unelmien Talo&Koti -lehdestä alkukesästä. Tykkäsimme kovasti, kiva ohje!







Hyvää ja herkullista kesää kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti