30 kesäkuuta, 2014

Mokkapalamuffinit

Sadepäivän päiväkaffet joimme lämpimästi sisällä. Lapset leipoivat mummin kanssa ihania mokkapalamuffineita, joiden ohje on vanhasta Yhteishyvä Ruoka -lehtisestä. Ohje on muunnettu gluteenittomaksi.

Mokkapalamuffinit (15 muffinia)

100g voita
2 kananmunaa
2dl sokeria
2tl vaniljasokeria
3 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 rkl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
1dl maitoa

Kuorrutus:
1rkl kaakaojauhetta
2dl tomusokeria
2rkl vahvaa kahvia
50g pehmeää voita

Sulata voi. Vatkaa munat sekä sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. 
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaakao keskenään, siivilöi seos munavaahtoon. 
Lisää taikinaan vuorotellen voisula ja maito samalla sekoittaen. 
Annostele taikina muffinivuokiin. Paista 175 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. 
Anna jäähtyä. Tee kuorrute. Siivilöi kaakaojauhe ja tomusokeri, sekoita joukkoon kahvi 
ja pehmä voi. Levitä kuorrute jäähtyneiden muffineiden päälle ja koristele strösseleillä.




Meillä innokkaat leipurit leipoivat kaksinkertaisen määrän muffineita. Niistä riittää siis huomisellekin päiväkaffelle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti