26 lokakuuta, 2014

Kirjansidontaa, rasioita ja albumeita

Vietin eilisen päivän Taitokeskuksella kirjansidonnan kurssilla. Ompelin ja liimasin kolme kirjan aihiota ja ne jäivät odottamaan ensi lauantaita, jolloin kurssi jatkuu. Korvaan samalla viime kevään influenssapoissaolojani, sillä silloin minulta jäi paljon väliin albumien ja rasioiden sekä kirjansidonnan hetkistä. Tavoitteena on tehdä valmiiksi sairastelun vuoksi keskeneräiseksi jäänyt muovitaskualbumi ja yksi japanilainen rasiakin. Tulossa on siis ahkera pyhäinpäivä!

Näissä kuvissa on viime syksynä valmistamiani rasioita ja yksi albumikin. Ensimmäisessä kuvassa on kaksi- ja kolmeosaisia japanilaisia rasioita, toisessa kuvassa 11-osainen japanilainen rasia, jonka ihana, pallokuosinen kangas innosti ompelemaan myös tyynyn. Tyynyyn käytin värjäämiäni kankaita ja lisäksi pallokuosista kangasta. Kolmannessa kuvassa on punainen albumi, jonka valmistin joululahjaksi äidilleni. Äidin mustavalkoiset lapsuuden kuvat olivat punaisessa albumissa, jonka paperisivut olivat jo kovin repaleiset. Valmistin uuden albumin kannet konepahvista, päällystin ne punaisella tapetilla vanhan albumin väritystä myötäillen ja käytin albumin sivuiksi itsevalmistamiani paperiarkkeja. Äidin kuvat ovat nyt uuden albumin suojissa.










Ihanaa sunnuntaita jokaiselle! Tästä linkistä löytyypi muuten kaksiosaisten japanilaisten rasioiden valmistusohje!

2 kommenttia:

  1. Tuo olikin kiva tuo rasioiden valmistusohje. Minulta meni kokonaan tuon rasian valmistus ohi. Mutta, hitaasti hyvää tulee, tai sitten ei mitään valmista :)

    VastaaPoista
  2. Laiska bloggaaja kommentoi nolottavan pitkällä viiveellä :) Ja juu, täälläkin kasa kirjansidonnan keskeneräisiä töitä odottaa valmistumistaan... :) Iloista viikonloppua! Nähdään!

    VastaaPoista