12 lokakuuta, 2014

Täytekakkupohja

Vaahteranlehdet leijailevat alas puista ja tyttäremme täyttää vuosia. Olen viimeinkin onnistunut tekemään hyvän kakkupohjan! Mummoni on kuulemma tehnyt täytekakkupohjat tähän tapaan ja myös blogissa Gluteenitonta leivontaa oli vastaavanlainen ohje. Kakku kohosi ilostuttavan hyvin ja lopputulos on hämmästyttävän korkea! Ihanaa oppia uutta!

Kaikessa yksinkertaisuudessaan käytin leivontaan kahta samanlaista jälkiruokakulhoa. Mittasin toiseen seitsemän kananmunaa ja tämän jälkeen toiseen kulhoon saman määrän sokeria, niin että kulhot olivat yhtä täynnä sekä kananmunaa että sokeria. Vaahdotin munat ja sokerit huolella monitoimikoneella ja sitten vielä kolmas yhtä piripintaan täytetty kulhollinen perunajauhoa siivilän läpi ja hellä sekoitus taikinalastalla. Kaikkia kolmea raaka-ainetta käytettiin siis tilavuudeltaan saman verran! Kakkutaikinan kaadoin voideltuun sekä perunajauhotettuun kakkuvuokaan ja paistoin 175 asteessa uunin alaosassa noin tunnin verran.





Tämän kakun sisällä on luomumansikkahilloa ja vaniljavanukasta sekä banskupalasia, päällä punainen marsipaani pyöreäksi kaulittuna, kermavaahtoa vaniljasokerilla maustettuna ja valmiita suklaalehtiä syksyisiin synttäreihin sopivasti. Synttärisankari osallistui suklaalehdillä koristelemiseen.

Uskaltaisikohan kokeilla jotain muutakin marsipaanista kuin pyöreää kakun pintaa...?



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti